Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλή ονειρεμένη χρονιά

Να ξεκινήσω με μια ευχή για την νέα αυτή χρονιά. Μια ευχή κλεμμένη από μια φίλη-μαθήτρια που την έβαλε στόχο για τον χρόνο που μας ήρθε. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά να βρει και να βαδίσει το μονοπάτι της ζωής του. Να βγει απ'τον λαβύρινθο των υποχρεώσεων, των ''πρέπει'' και των ''θέλω'' των άλλων και ν'ακολουθήσει αυτά που ευχαριστούν τον ίδιο. Αυτά που ονειρεύτηκε παιδί. Εκεί πίσω, αν δεν φοβηθούμε να γυρίσουμε, θα βρούμε αυτά που πραγματικά αγαπάμε. Οφείλουμε να δώσουμε στον εαυτό μας αυτήν την ευκαιρία. Να βρει ό,τι έχασε στο ποτάμι της ζωής, στον χείμαρρο αυτόν που μας παρασύρει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και φτάνουμε ξαφνικά σε όχθες που ποτέ δεν επιλέξαμε, τσακισμένοι κι ανήμποροι, κατά τα φαινόμενα, να γυρίσουμε πίσω και να βρούμε όσα σκορπίστηκαν απ'την ορμή του ποταμού, τα θέλω μας, τα όνειρά μας. 

κι έπιασα μολύβια μετά από καιρό...

Πριν λίγες μέρες σε μια επαρχιακή όμορφη πόλη αντίκρισα δυο μάτια με αυτή ακριβώς τη λαχτάρα. Ένα κορίτσι που'χει φτιάξει μια όμορφη οικογένεια και ψάχνει να βρει παράλληλα το δικό της μονοπάτι. Δεν χρειάστηκε να μου το πει για να καταλάβω πόσο αγαπάει τη ζωγραφική, είχα διακρίνει, πριν την συναντήσω, το πάθος της. Η συνάντηση απλά το επιβεβαίωσε. 

Χρόνο πολύ δεν είχαμε αλλά όσο και να μας λένε πολυλογούδες, εμείς οι γυναίκες μπορούμε, όταν θέλουμε, να περιγράψουμε μια ζωή μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό κάναμε δίνοντας έμφαση στα βιώματα που έχουν να κάνουν με την κοινή μας αγάπη. Και ταυτιστήκαμε σε πολλά. 

Γιατί κι εγώ άλλον δρόμο είχα πάρει στη ζωή μου. Μη πιστέψει κανείς πως με τα μολύβια έζησα από τα 20 μου, όταν αποφάσισα να μείνω μόνη μου, μακριά από την θαλπωρή της οικογένειας. Μιας οικογένειας που ήταν πάντα εκεί και μου έδινε την σιγουριά και την ασφάλεια της επιστροφής αλλά που εγώ πεισματικά αρνιόμουν και  ποτέ μου δεν μετάνιωσα γι'αυτό. Ο λόγος, πως ήθελα να ζήσω με τις δικές μου δυνάμεις, να αναμετρηθώ με τους φόβους μου, να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να γεμίσω εμπειρίες. 

Το'κανα και το χάρηκα αλλά στερήθηκα την μεγάλη μου αγάπη για πολλά χρόνια. Η ζωγραφική δεν ήταν αυτό που θα μου πλήρωνε το ενοίκιο ή θα μου γέμιζε το ψυγείο. Έκανα, λοιπόν, πολλές άλλες δουλειές, δύσκολες, άχαρες πολλές φορές. Δούλεψα για δυο ζωές, λέω καμιά φορά υπερβάλλοντας. Δουλειές που πάντα προσπαθούσα με κάποιον τρόπο να τις αγαπήσω για να μπορώ να τις κάνω σωστά.  Και τα κατάφερνα. Και πάλι θα τα καταφέρω, αν χρειαστεί, γιατί απ'όλο αυτό το ταξίδι έμαθα να επιβιώνω κι αυτό δεν είναι κάτι που το ξεχνάς. 

Χρωματιστά μολύβια σε ειδικό χαρτί suede

Κάποια γεγονότα, κάποιοι άνθρωποι (ένας περισσότερο όλων) αλλά και η τύχη, με'φεραν ξανά μπροστά στην μεγάλη μου αγάπη. Αυτή που είχε μείνει ασθμαίνοντας πίσω και δεν μπορούσε να με φτάσει, όσο εγώ έτρεχα και δεν προλάβαινα ούτε μια ματιά να της ρίξω. Εκείνη, όμως, με ακολουθούσε και παρ'όλη την κούρασή της, καθόλου δεν έχασε την γοητεία της, καθόλου δεν γέρασε, δεν φθάρηκε. Και ήρθε η στιγμή να μείνουμε τα δυο μας. Κι αυτό δεν έγινε ούτε εύκολα ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Και μαζί ήρθαν κι άλλα στη ζωή μου, όμορφα, που όμως ήθελαν κι αυτά τον χρόνο τους κι άσχημα που με διέλυσαν αλλά ο δρόμος για μένα ήταν πλέον ένας. Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να κυνηγήσει τ'όνειρό του. Να ζήσει τη ζωή που θέλει, να κάνει αυτό που αγαπούσε αλλά πάντα το άφηνε στην άκρη γι'αργότερα. 

Ε, αυτό το αργότερα ας έρθει. Ας γίνει η αρχή. Εύχομαι σε κείνο το κορίτσι με το ζεστό χαμόγελο και την σπίθα στα μάτια, να 'ναι αυτή η χρονιά, αφετηρία για το δικό της ταξίδι και πραγματικά να με ''εκπλήξει'' όπως μου υποσχέθηκε! Και σ'όλους όσους έχω δίπλα μου, που μοιραζόμαστε εδώ και καιρό τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια θέλω, εύχομαι να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη δημιουργική παρέα κι αυτή τη χρονιά και για πολλές ακόμη. 

Η ζωή δεν είναι μικρή όταν ζεις την κάθε στιγμή με όλες σου τις αισθήσεις. Υπήρξαν σύντομες μεγάλες ζωές και ατελείωτες μικρές, ανούσιες. Καλή μας χρονιά!

Για εκείνον που κάνει τα όνειρά μου πραγματικότητα...






Σχόλια

  1. ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΛΟ ΑΠΛΑΑΑΑΑ!!ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΨΥΧΗΣ!ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου είσαι τρανό παράδειγμα ανθρώπου που κυνηγάει τα όνειρά του! Καλή χρονιά κοριτσάκι μου. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου κι όσους αγαπάς!

      Διαγραφή
  2. Μπήκα να δω τ άλογο ολοκληρωμένο και κατάφερα να συγκινηθώ,να ταυτισθώ,να γυρίσω πίσω,να μετανοιώσω,να θυμώσω και πού ξέρεις ίσως πεισμώσω και...
    Κατ αρχάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κι εδώ
    Ευχομαι το δικό σου άλογο που άρχισε να καλπάζει,να μην σταματήσει ποτέ τον όμορφο καλπασμό του και να μείνει κλεισμένο σ ένα παχνί που δνε του ταιριάζει.Δε σε φοβάμαι οτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είσαι μαθημένη να ακολουθείς τη μοίρα σου με πείσμα και προσήλωση και φυσικα εχεις τον ιδανικό συμπαραστάτη,που σου κρατάει γερά τα γκέμια και σ οδηγεί σταθερά.
    Οσο για το κορίτσι,παρολο που δε τόχουμε συζητήσει καταλαβαίνω πού αναφέρεσαι και της εύχομαι κι ας μην την ξέρω, να σ ακούσει,να εμπνευσθεί απο τα λόγια και τα έργα σου και να κυνηγήσει τ όνειρό της .Τα όνειρα μαραζώνουν οταν δε τα κυνηγάμε
    Φιλάκια πολλά κορίτσι μου,η νέα χρονιά άρχισε ιδανικά λόγω και έργω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνο το βαλιτσάκι, Χαρά μου...γι'αυτό το γέμισμα γίνονται όλα! Δεν είναι τα όνειρα πάντα μεγάλα κι ανεκπλήρωτα... το λέει και το τραγουδάκι που έβαλα. Καλή χρονιά μας!

      Διαγραφή
  3. Καλη και δημιουργική χρονιά Μαρία μου, μευγεία, αγάπη και πολλές επιτυχίες! Πώς τα καταφέρνεις και με συγκινείς πάντα ,δεν ξέρω...είσαι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μου'χεις λείψει και πρέπει να πάρω τον ανήφορο σύντομα...χαχα. Φιλιά πολλά Χρυσούλι μου.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΕΥΧΉ ΜΟΥ ΌΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑΥΤΌ ΤΟ ΚΟΡΊΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΡΊΤΣΙ Ή ΑΓΌΡΙ!
    Καλή και ευλογημένη και δημιουργική χρονιά!
    Φιλιά!!!!
    Για τη ζωγραφιά σου δε λέω τίποτα:το λέει η υπογραφή σου:ΜΑΡΊΑ ΒΙΛΛΙΏΤΗ!
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά για όλους Βαρβάρα μου. Να την ζήσουμε και να την απολαύσουμε!

      Διαγραφή
  5. Καλη χρονιά, Μαρία μου! Με υγεία και χαρά για σένα και την οικογένειά σου!
    Εύχομαι το κορίτσι να ακολουθήσει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του κοντά σου και σύντομα να μας εκπλήξει κι εμάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να σβήσω τον υπολογιστή και να πάω για ύπνο, αλλά η εικόνα του υπέροχου αλόγου με έφερε πίσω...είναι ολοζώντανο...αυτό σου λέω μόνο!!!

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά Μαρία μου και σε όλους! Τι όμορφο και υπέροχο έργο (όπως πάντα!)αλλά και κείμενο για τα όνειρα μας! Να τα ακολουθούμε βέβαια πάντα γιατί μας οδηγούν στην αυτοεκπλήρωση κσαι στην ευτυχία! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά κι από εδώ Εύα μου. Εύχομαι και σε σένα να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι και να πραγματοποιείς όσα περισσότερα γίνεται. Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικό κείμενο! Για τα σχέδια τι να πεις... μόνο τα θαυμάζεις!

    Καλή και δημιουργική χρονιά, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Στράτο μου. Εύχομαι και σε σένα να'σαι πάντα δημιουργικός και να μας πλουτίζεις με τα όμορφα κείμενά σου.

      Διαγραφή
  8. Εμείς τις ευχές μας για το νέο έτος τις έχουμε πει.Για το έργο σου δεν έχω λόγια. Είμαι μια από της μεγαλύτερες θαυμάστριες σου και τυχερή που σε έχω δασκάλα και έχεις μπει στη ζωή μου.Χαίρομαι που είμαστε συνοδοιπόροι στο μονοπάτι της Ζωής και χαίρομαι όταν μαθαίνω πως κι άλλα άτομα βρίσκουν ξανά το μονοπάτι τους.Η γαλήνη που βιώνει ένας άνθρωπος όταν βαδίζει στο μονοπάτι του είναι απερίγραπτη.Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πως πεποιθήσεις που τους μπλοκάρουν τη ζωή πρέπει να τις διώξουν μακρυά. Και τότε θα βρουν ξανά τον πραγματικό εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου τον τελευταίο καιρό συναντώ συνεχώς τέτοια άτομα κι αυτό μου δίνει πολλή χαρά αλλά και δύναμη να συνεχίσω κι εγώ να ονειρεύομαι. Για σένα να ευχηθώ κι από εδώ, οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα αλλά ταυτόχρονα να απολαύσεις και το ταξίδι μέχρι την εκπλήρωσή τους. Να'σαι καλά και σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου.

      Διαγραφή
  9. Καλή, δημιουργική χρονιά εύχομαι με υγεία! Μακάρι όλοι μας να βρίσκουμε το θάρρος και τη δύναμη να ακολουθούμε τα όνειρα μας! Πολύ συγκινητικό το κείμενο σου, σίγουρα πολλοί ταυτίζονται με αυτά που γράφεις! Το έργο σου εκπληκτικό! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, Αναστασία μου. Εύχομαι να βαδίζουμε όλοι στα σωστά μονοπάτια, αυτά που μας γοητεύουν, αυτά που αγαπάμε. Τα φιλιά μου και σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  10. Ενα άλογο κρύβεί ο καθένας μας μέσα του, μπορεί να τρέχει και να περνά τα εμπόδια. Μπορεί να σκύβει και να μυρίζει τα λουλουδάκια του αγρού αλλά και να σηκώνει τα μάτια στ΄άστρα... Δική μας η επιλογή!
    Μακάρι να βρούμε τη δύναμη και να ακουλουθούμε τα όνειρά μας, έτσι κι αλλιώς η κρίση μέσα στα τόσα άλλα κατάφερε να διώξει και την επίφαση της σιγουριάς και της εξασφάλισης από πολλά άχαρα επαγγέλματα!
    Καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Νικούλα. Η κρίση δεν έφερε μόνο κακά στη ζωή μας. Έφερε και πολλά καλά. Ένα από αυτά είναι αυτό που λες. Χάθηκαν τα σίγουρα και τα εξασφαλισμένα κι αναγκαστήκαμε να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει διαφορετικά. Από τα πάντα μπορείς να βγάλεις το θετικό αρκεί να μη μείνεις στην γκρίνια και την αδράνεια. Χαίρομαι γιατί κι εσύ είσαι ένα κορίτσι που κυνηγάει τα όνειρά του. Κι ένα τόσο δα βηματάκι είναι σπουδαίο. Καλή χρονιά να'χετε!

      Διαγραφή
  11. Χάθηκα στις λέξεις σου, στις ευχές σου, στις εικόνες σου!
    Πραγματικά ένιωσα σαν να γλύκανε η ψυχή μου, πώς να στο πω?
    Μακάρι το κορίτσι αυτό (και όλοι), να καταφέρνουν να βαδίζουν στο μονοπάτι που κάνει την ψυχούλα τους να νιώθει πιο όμορφα!
    Κρατώ στο μυαλό μου το πανέμορφο αυτό άλογο και σου αφήσω τις πιο γλυκές ευχές μου για μια υπέροχη νέα χρονιά! Υγεία, χαμόγελο, έμπνευση, αγάπη και ψυχή χορτάτη, Μαράκι!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριανάκι μου καλή χρονιά κοριτσάκι μου! Μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ'όσο τα φανταζόμαστε. Απλά χαράζεις τον δρόμο και τον ακολουθείς. Θέλει μια μικρή ώθηση και πίστη. Όλα γίνονται. Χαίρομαι που σας αρέσει και το πρώτο έργο της χρονιάς. Πολλά σβουριχτά φιλιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου, να έχεις μια υπέροχη και δημιουργική χρονιά και να χαίρεσαι την οικογένεια σου, κορίτσι μου...
    Τώρα, το να κυνηγήσω εγώ το όνειρό μου, μάλλον είναι κάπως αργά... Χώρια που δε θυμάμαι πια ούτε ποιο ήταν!!! Το εύχομαι όμως για όλους τους νέους ανθρώπους, από καρδιάς!
    Καλά, για το άλογο, τι να πω.... Δεν λέω τίποτα, πραγματικά, όπως λέει και η φίλη Βαρβάρα, τα λέει όλα η υπογραφή: ΜΑΡΙΑ ΒΙΛΛΙΩΤΗ....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι. Κοίταξε, αν το όνειρό σου ήταν ν'ανέβεις στο Κιλιμάντζαρο...ναι θα συμφωνήσω μαζί σου είναι λίγο αργά...χαχαχα. Μη κοιτάζεις εμένα που είμαι στην τελική φάση της προπόνησης και σε λίγο ξεκινάω!χαχαχα Υπάρχουν όνειρα Φιλία μου που δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Όλα προσαρμόζονται στις συνθήκες και στα δεδομένα του καθενός. Σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσε το αλογάκι μου!

      Διαγραφή
  13. Πολύ συγκινητική η ανάρτηση σου Μαρία μου.
    Ενώνω κι εγώ τις δικές μου ευχές για κάθε επιτυχία στην κοπέλα και γενικότερα για κάθε νέο.
    Χαίρομαι για σένα που είσαι στο δρόμο που ήθελες και σου εύχομαι τα καλύτερα.
    Για το άλογο, τί να πω;
    Μιλάει μόνο του.
    Ελπίζω να σε δούμε σύντομα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου μακάρι όλοι μας να κρατήσουμε ένα δικό μας κομμάτι στη ζωή κι από εκεί να παίρνουμε δύναμη για όλα τα υπόλοιπα που μας τρέχουν. Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πρέπει να βάλω πρόγραμμα να σας έρθω γιατί μου λείπετε πολύ. Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
  14. Μαρίααααααααααααααα!Είναι τόοοοοοοσο όμορφο αληθινό ζωντανό που δεν αντέχω να το κοιτώ αλλά τα μάτια μου και η ψυχή είναι κολλημένα επάνω του την έκφρασή του που είναι πιο ζωντανή και από το ίδιο το μοντέλο, το τρίχωμά του,οι ολοπραγματικές ζάρες στην ακρη του στόματος του , το μαλλάκι ..... τι τι να πω πονώ πολύ που πάντα στην ζωή μου (που σημειωτένον στάθηκε καλή μαλακή γλυκειά μαζί μου)έκανα και κάνω μόνον ότι πρέπει και το παντρεύω ελάχιστα με το θέλω μου την "ζωγραφική" Φεύγω μέ γεμάτη την ψυχή, το βλέμμα ,τον νου ευχαριστημένη όσο τίποτα με πολλές ευχές για την Νέα Χρονιά να σου χαρίζει υγεία , ευτυχία και να μεγαλουργείς γιατι ΤΟ ΑΞΊΖΕΙΣ Φιλάκια ενθουσιασμού εκτίμησης και χαράς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου τα λόγια σου μου δίνουν μεγάλη χαρά αλλά και με συγκινούν. Σου άρεσε τόσο το αλογάκι μου; Πολύ χαίρομαι! Είσαι εξαιρετικά ταλαντούχα και είναι άδικο να μη βρίσκεις τον χρόνο να κάνεις αυτά που αγαπάς. Εύχομαι να 'ρθουν έτσι τα πράγματα και να μπορέσεις γρήγορα να ασχοληθείς με όσα λαχταράς. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ και σου εύχομαι μια όμορφη Χρονιά!

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικός ο Πίνακας (τι άλλο θα μπορούσε να είναι άλλωστε????) και το κείμενο μοναδικό!!!!!!!!!!!!! Σου εύχομαι η Καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη από τα θέλω σου και τα όνειρα σου!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου καλή χρονιά και σε σένα. Να είστε όλοι καλά και να κάνετε όλα όσα αγαπάτε. Φιλιά πολλά και στην Δημητρούλα!

      Διαγραφή
  16. Χρόνια σου πολλά αγαπητή μου Μαρία.
    Καλή χρονιά.
    Με υγεία, χαρά και ευτυχία.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα Ντένη. Όλα όσα επιθυμείς στη ζωή σου να'ρθουν κοντά σου.Σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  17. Καλή χρονιά Μαρία μου.... υπέροχο το άλογο αλλά ακόμα πιο υπέροχο το κείμενο με λόγια ψυχής.... σου εύχομαι ολόψυχα, μόνο και ότι ονειρεύεσαι να βρίσκεται στο δρόμο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, Μαριέλα μου. Και σε σένα εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις να κάνεις αυτά που αγαπάς και να μη πάψεις ποτέ να ονειρεύεσαι!

      Διαγραφή
  18. Τώρα κατάλαβα γιατί πέρα από το θαυμαστό έργο σου, θαύμαζα τη Μαρία σαν ένα κορίτσι ξεχωριστό. Τα μάτια της από τη στιγμή που τα αντίκρισα μου έδωσαν τα καμπανάκια που δεν θα σταματήσουν να κρούουν..
    Η Μαρία της καρδιάς..
    Η Μαρία της ιδιαίτερης τέχνης, που δεν γίνεται για να εντυπωσιάσει....
    Κορίτσι μου είσαι στην καρδιά μου!
    Καλή Χρονιά να έχεις, να πορεύεσαι με τη δύναμη σου σαν το άτι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγονάκι μου! Πόσο χαίρομαι γι'αυτή σου την επίσκεψη! Αμοιβαία τα αισθήματα, που λέει και το άσμα. Από το πρώτο βλέμμα...δεν συμβαίνει τακτικά αλλά όταν γίνεται είναι υπέροχο! Πολλά φιλιά και πολλές ευχές σε όλους σας για μια όμορφη χρονιά.

      Διαγραφή
  19. Απίστευτα όμορφο κείμενο σε απόλυτη αρμονία με τον πίνακα-όνειρο!! Το απόλυτο ταίριασμα!! Δεν ξέρω από ζωγραφική, το μόνο που ξέρω να πω ότι αυτό το άλογο είναι μοναδικό!!!! Καλή χρονιά και ευτυχισμένη!! Το 2016 να σου φέρει ό,τι επιθυμείς, μα πάνω απ'όλα υγεία !!!!!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου σ'ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι και σε σένα να'χεις μια όμορφη χρονιά, όπως την έχεις ονειρευτεί! Υγεία σε σένα και τα παιδάκια σου και σε όλους τους αγαπημένους σου. Προχωράμε δημιουργικά!

      Διαγραφή
  20. Yperoxo to keimeno,oi anartiseis sou genikos kai to ksexoristo,monadiko uperoxo alogo!!! Xairomai polu pou mou dothike i eykairia na diavazo ta 'grafomena' sou!Na eisai kala,kali kai dimiourgiki xronia eyxomai!Filakia apo to makrino Sydney!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα, καλώς ήρθες! Ξεχωριστή τιμή για μένα τα λόγια σου αλλά και τα χιλιόμετρα που διένυσες για να φτάσεις ως εδώ! Να'σαι καλά και θα χαρώ να τα λέμε.

      Διαγραφή
  21. Τι κι αν τα είπαμε τα χρονια πολλα.. αν δεν κανεις το θαυμα σου με τα τα μολίβια σου και τα γραφτα σου Μαράκι μου να βλεπω και να λεω Παναγια μου τι χερι ειναι αυτό; εεεε δεν το χορταινω..!στην αρμονια του του πίνακα και των λογων εχεις την εντυπωση οτι καλπαζεις μεσα απο τον πινακα και εσύ..!! και μακαρι η φιλη που γνωρισες να ακολουθησει και εκεινη αυτό που αγαπα.. και να κανει το ονειρο πραγματικοτητα.. στόχος χρειαζεται και θα πετυχει..Να εχετε μια όμορφη χρονια γεμάτη υγεια και αγαπη γυρω σας..!! τα καλυτερα αυτης της καινουργιας χρονιας σου ευχωμαι αγαπη μου με τους αγαπημενου σου.!!! φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε άλλη γλύκα όταν τα λέμε από δω, Ρουλάκι! Μακάρι όλοι να μπορέσουμε,χωρίς απρόοπτα κι εμπόδια, να κάνουμε αυτή τη χρονιά όσα περισσότερα από τα θέλω μας μπορούμε. Φιλιά άπειρα σε όλους σας!

      Διαγραφή
  22. καλή ονειρεμένη χρονιά να έχουμε Μαρία μου να χαίρεσαι ότι με αγάπη απόκτησες και υπάρχει γύρω σου... σπουδαίο πράγμα τα όνειρα μας να ξυπνάν για να μας παρασύρουν ως την άκρη τ ουρανού.... χαριζοντας μας την αληθινή ολοζώντανη πραγματικότητα !!!!τα θέλω και οι επιθυμίες να βρίσκουν διέξοδο μέσα απο το άλογο που ο καθ ένας μας κουβαλάει ..δεν είναι τυχαίο λοιπόν αυτο το υπεροχο έργο σου να εκφράζεται παραλληλα με τα λογια σου που το συνοδεύουν τοσο δυναμικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο, Κατερινάκι μου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο ούτε φυσικά που σ'αγαπώ πολύ. Κι εσένα και την από πάνω σου και όλη σας την υπέροχη οικογένεια. Γιατί δεν σταματάτε να ονειρεύεστε και να ζείτε τη ζωή σας με χαμόγελο και θετική ενέργεια. Είστε παράδειγμα οικογενειακώς! Πολλές ευχές για την νέα χρονιά και σε σένα, με όλα όσα έχεις ποθήσει κι όλα όσα αναπάντεχα αλλά πάντα ευχάριστα, έρθουν!

      Διαγραφή
  23. Καλη και ευλογημένη χρονιά Μαρία μου γεμάτη υγεία και πολύ δημιουργία. Το πορτρέτο του αλόγου καταπληκτικό δεν έχω λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου κι εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα γι'αυτή τη χρονιά. Να'σαι καλά και να κάνεις όλα όσα αγαπάς.

      Διαγραφή
  24. Ε, αυτό το αργότερα ας έρθει. Ας γίνει η αρχή....αυτό κρατάω από την υπέροχη ανάρτηση σου!!!
    Φέτος ας τολμήσουμε να κάνουμε την αρχή!
    Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα! Καλές ''αρχές'' και σε σένα σε όλα τα επίπεδα!

      Διαγραφή
  25. "Υπήρξαν σύντομες μεγάλες ζωές και ατελείωτες μικρές, ανούσιες"...καλή χρονιά με ο,τι πιο δημιουργικό σοφή Μαρία! Σε φιλώ και να είσαι πάντα καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Καλή χρονιά και σε σένα με όλα όσα έχεις ή θα αρχίσεις και ό,τι άλλο όμορφο υπάρχει στη ζωή σου! Πολλά φιλιά Πετροκόριτσο!

      Διαγραφή
  26. Μαράκι μου, πόσο όμορφα γράφεις και αποτυπώνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, νιώθω πως βγαίνουν από τη δική μου σκέψη, από τη δική μου ψυχή! Και το άλογο, σύμβολο ομορφιάς, περηφάνιας, εξυπνάδας και δύναμης, όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουμε αλλά τα χάσαμε κυνηγώντας τα ανούσια μικρά... Υπέροχο το έργο σου, γεμάτο νόημα και συναίσθημα!!! Είσαι μοναδική και όλο ανεβαίνεις κι εγώ καμαρώνω!!! Μπράβο σου αγάπη μου!!! Καλή Χρονιά ψυχή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίδι μου γλυκό, καλή χρονιά να'χετε! Το ξέρω πως συμφωνούμε, δεν θα μπορούσε διαφορετικά. Εσύ προς το παρόν κυνηγάς τα μικρά...σκέτο...τα υπόλοιπα άστα γι'αργότερα,χαχαχα. Να δώσεις σε όλους πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

  27. ✿‿⎠
    Belíssimo trabalho.
    Bom domingo! Boa semana!
    Beijinhos.
    ╰✿╯

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ηρθα να σε μαλώσω... ναι αληθεια στο λεω...ηρθα να δώ αν είναι ανοιχτα να ξεσκονίσω αν χρειαζεται και απο οτι είδα κλειστα εχεις ακομα..
    γιατι αγαπη μου εχεις αφήσει αυτό το ομορφο σπιτακι να μαραζώσει και μαζι του και εμας που δεν εχουμε φέης και δεν απολαμβανουμε τα εργα σου; σου αφηνω ένα μεγααααααλο Ανοιξιατικο φιλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα συμφωνησω με την σμαραγδένια ρουλα απο πανω!!!!!ποτε θα ανοιξεις επιτελους?????μπαινω συνεχεια να δω νεα αναρτηση και τιποτα!μας λειπεις!!!!ρουλα κατσικακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπημένες μου Ρούλίτσες υπόσχομαι γρήγορη επάνοδο! Να'στε καλά που με σκέφτεστε. Η πρώτη Ρουλίτσα ξέρει γιατί καθυστερώ αλλά κάνει την ανήξερη για να τσιμπήσω...χαχα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ